Vragen en antwoorden bij SketchUp Pro 2017

* activatie SketchUp Pro 2017

M2 / 60dagen

Veel gestelde vragen SketchUp Pro

V: Ik heb Maintenance, hoe kom ik aan m'n nieuwe serienummers?

A: Stuur een E-mail bericht naar info@alfazet.nl met vermelding bij onderwerp: nieuwe licentie code.

Met uw oude serial nummer, versie van SketchUp Pro en uw volledige naam en adres + telefoon.

 

V: Ik heb SketchUp Pro 2016 gekocht. Moet ik voor deze 2017 Upgrade betalen?

A: Nee, indien uw Maintenance nog niet is verlopen. Hierdoor is de Upgrade naar 2017 voor u gratis. Binnen de Maintenance periode zijn de updates en Upgrades telkens gratis. Het antwoord is ja voor het geval de Maintenance periode van uw licentie is verlopen. Alleen bij de grote Upgrades die elk jaar uitkomen heeft u een nieuwe betaalde licentie code van ons nodig.

 

V: Waar kan ik SketchUp Pro 2017 downloaden?

A: Klik om SketchUp Pro 2017 te downloaden.

 

V: Hoe werkt Upgraden eigenlijk?

A: Heeft u een geldige Maintenance, dan ontvangt u over enige tijd de nieuwe licentie, nadat u een E-mail heeft gestuurd. Heeft u nog geen Maintenance, dan schaft u een Maintenance aan voor de periode van 1, 2 of 3 jaar. Maintenances bevatten gratis Upgrades, updates en Support op installatie/autorisatie voor de afgenomen periode.

Hoe komt ik aan een Upgrade? Stuur een E-mail bericht naar info@alfazet.nl met uw naam en adresgegevens plus uw Serialnummer van de vorige SketchUp Pro.

 

V: Waarom zou ik Upgraden?

A: In SketchUp Pro 2017 zitten niet alleen nieuwe functies en zijn de bugs gerepareerd, maar het maakt eveneens gebruik van nieuwste hard- en software (operatingsystemen zoals Windows 10 en OSX 10.11). Tevens zijn de im- en export filters aangepast aan nieuwe 3D programma's van derden. Met name de DWG/DXF in- en export is verbeterd. Ook in LayOut zijn een nieuwe functies toegevoegd, ondermeer DWG/DXF export en het gebruik van tabellen. Lees over de nieuwe gereedschappen en mogelijkheden op de pagina's alhier.

 

V: Moet ik een nieuwe computer kopen?

A: Nee, maar om het nieuwe 3D Warehouse volledig te benutten moet u wel een WebGL compatibele browser programma hebben geïnstalleerd, deze is bij moderne computers standaard al aanwezig. Zie systeemeisen.

V: Al die computer technische dingen gaan aan mij voorbij, kan ik ook telefonisch of per E-mail daar meer van u te weten komen?

A: Wij zijn maar al te graag bereid om u alle optimale (technische) gegevens te verstrekken, die voor u van toepassingen zijn.

V: Hoe zit het met mijn huidige versie SketchUp en mijn Mac/Windows operating systeem?

A: Kijk bij onze inspiratie pagina met daarin de tijdlijn met versie nummers.

 

V: Wat zijn de licentie voorwaarden voor SketchUp Make eigenlijk?

A: SketchUp Make uitvoering is een sterk in functionaliteit teruggebracht programma, dat uitsluitend bedoeld is voor hobby gebruik. Zodra het wordt gebruikt door instellingen en bedrijven is diegene die dat doet in overtreding met de licentievoorwaarden en met de wet. Zie het verkorte exemplaar van deze voorwaarden.

 

V: Ik kan het 3D Warehouse niet meer gebruiken

A: Sommige oudere versies van SketchUp Pro op Mac kunnen niet meer overweg met het nieuwe 3D Warehouse. In dat geval kunt u upgraden naar SketchUp Pro 2017 of het 3D Warehouse in uw webbrowser los van SketchUp Pro gebruiken. Bekijk altijd eerst onze uitgebreide pagina met de actuele Systeem vereisten.

 

V: Kan ik bij een Upgrade ook direct van platform veranderen?

A: Ja, u krijgt van ons de licentiecode die voor beide platvormen (Win + Mac) geschikt is.

 

V: Werken de bestanden die ik in een oudere versie heb gemaakt nog wel in 2017?

A: Ja, geen enkel probleem. U kunt SketchUp bestanden van versies zo oud als 8, 2013, 2014, 2015 en 2016 zo in 2017 importeren.

 

V: Kan ik mijn oude SketchUp versie 2016 nog wel gebruiken na Upgraden?

A: Ja dat kan met een kleine beperking. SketchUp Pro 2017 zal op een nieuwe locatie op uw harde schijf worden opgeslagen. De beperking is dat u na aanschaf van de nieuwste 2017 versie de oude 2016 versie niet meer op een andere computer kunt herinstalleren. Ook bij het Upgraden van het operating systeem kan het zo zijn dat u 2016 daarna niet meer kunt opstarten. U kunt 2016 zonder deze veranderingen wel degelijk nog in uw huidige computer blijven gebruiken, mocht dat zinvol zijn naast de actuele nieuwe versie. Bij SketchUp Pro netwerk licenties kunt u de oude nog 60 dagen na het installeren blijven gebruiken, daarna stopt ie.

 

V: Wat is Maintenance eigenlijk?

A: In het kort komt het er op neer dat het een soort onderhoud van uw programma betreft. Vergelijkbaar met de vroegere Upgrades van nieuwere (jaartelijkse) versies. Binnen de actieve Maintenance periode ontvangt u namelijk de laatste grote Upgrades (met nieuwe licentie codes) GRATIS. Daarnaast heeft u binnen de Maintenance periode support

 

V: Welke render plug-ins zijn met SketchUp Pro 2017 compatibel?

A:

Zo vlak na het verschijnen van de nieuwe SketchUp Pro 2017 zijn nog weinig Render programma's up-to-date. Dat duurt meestal weken. U kunt dat volgen via het Forum van uw renderprogramma. SU-Podium was een van de eerste compatibele render programma's. Per 10 januari 2017 is ook Render[in] compatibel.

V: Hoe ga ik dan verder met mijn renderprogramma vanaf 2017?

A: U kunt in uw computer SketchUp Pro 2016 gebruiken inclusief uw Render plugin of stand alone Render programma. Zodra uw Render programma is aangepast, kunt u overstappen naar 2017. In de tussentijd kunt u SketchUp Pro 2016 volop gebruiken. Maak alle nieuwe ontwerpen in 2017. Voor toepassen met een renderprogramma kunt u deze terugzetten bij het bewaren (Save As) als een oudere versie dus bv. 2016. Verlaat 2017 en start 2016 op en maak uw gewenste rendering.

V-Ray

SU Podium

PodiumWalker

Twinmotion

Render[in]

Artlantis

 

V: Upgraden vanaf een oudere versie ?

A: U kunt uw aanvraag doorgeven met uw serienummer(s). Vervolgens wordt uw aanvraag afgehandeld zoals u gewend bent. Na ontvangst van de licentiecode kunt u SketchUp Pro 2017 opstarten en deze autoriseren met de geleverde licentie. Vergeet niet om al uw adresgegevens te vermelden.

V: Kan ik ook van een oudere versie van SketchUp Upgraden?

A: Jawel, u bent dan naast de Maintenance periode (1, 2 of 3 jaar) tevens Reinstatement Fee verschuldigd. Of 'Late Reinstatement Fee' indien de Maintenance meer dan 1 jaar is verlopen.

Zie de uitgebreide informatie pagina.

 

V: Wat kost een upgrade naar versie 2017?

A: Heeft u een geldige Maintenance, dan is de Upgrade gratis. Heeft u dat niet, bekijk de prijslijst voor 1 of meer jarige Maintenance plus de "Reinstatement fee" of "Late Reinstatement' fee (zie info).

Zie de prijslijst SketchUp Pro .

 

V: Kan ik bij een Upgrade ook omschakelen van standalone naar netwerk?

A: Dat kan, prijs op aanvraag. Informeer hoe dat zit.

 

V: Als mijn Maintenance verlopen is, verloopt mijn licentie dan ook direct?

A: Nee, want de licentie blijft geldig en het SketchUp programma blijft in dezelfde computer werken. U heeft alleen geen recht meer op een gratis Upgrade, updates of support op installatie / autorisatie wanneer uw Maintenance verlopen is.

A: Er is een uitzondering, bij de educatieve en Private Netwerk licentie vormen.

 

V: Vragen over deze procedure?

A: Informeer bij Alfazet of bel.

 

V: Is afname van Maintenance ook verplicht bij educatieve licenties van SketchUp Pro?

A: Nee, bij geldige educatieve licenties, dus licenties met een verloopdatum in de toekomst, zijn alle updates, Upgrades en support op installatie / autorisatie standaard inbegrepen.

 

V: Is het ook mogelijk om naar een oudere versie van Sketchup Pro terug te gaan?

A: Nee, dat is helaas niet mogelijk. U kunt alleen maar Upgraden naar de nieuwste SketchUp Pro.

 

V: Ik ben niet tevreden over mijn huidige reseller. Moet ik mijn Upgrade daar dan toch aanvragen?

A: Nee, u kunt uw Upgrade ook bij Alfazet aanvragen. Wilt u dan wel uw Serienummer opgeven en uw adresgegevens doorgeven plus de computer Windows / Mac? Een E-mail met deze gegevens volstaat. Bij Alfazet bent u verzekerd van de juiste informatie plus advies met de beste SketchUp documentatie.

V: Ik wil meer weten over de mogelijkheden van 3D- en de iPad.

A: Bekijk onze speciale uitgave "SketchUp Special" met alle Apps die er zijn plus een handleiding voor de Mobile Viewer van SketchUp en ook nog eens een groot aantal tips om sneller en beter te kunnen tekenen.

 

V: Ik wil de nieuwe SketchUp Pro 2017 goed leren kennen wat zijn de mogelijkheden?

A: Alfazet heeft speciaal voor het populaire SketchUp Pro programma een uitgeverij opgericht. Daar treft u alle uitgaven aan om het nieuwste programma snel te leren kennen. En om efficiënter de tekeningen te maken.

A: Er is ook een SketchUp Pro 2017 handleiding verschenen met daarin informatie over SketchUp, LayOut en StyleBuilder.

 

V: Extra informatie over standalone SketchUp licenties

A: Indien u SketchUp Pro 2016 hebt gebruikt en daarna een licentie hebt ontvangen voor SketchUp Pro 2017, dan installeert SketchUp zichzelf in een afzonderlijke (gescheiden) map / directory.

De nieuwe Standalone SketchUp Pro 2017 komt er dus bij, in de computer. Bij netwerk uitvoeringen is dat weer anders.

Zodra u de licentie gegevens van 2017 hebt ingevuld, is na 60 dagen het niet langer mogelijk om de oude versie 2016 naar een andere computer te installeren.

Sommige gebruikers denken dat met elke belangrijke jaarlijkse Upgrade ze tegelijk een aantal extra SketchUp programma's kunnen gebruiken (dus de oude licentie versies). Dat is niet zo. Uw aangeschafte aantal seats blijft ook NA het Upgraden hetzelfde. De nieuwe versie komt IN PLAATS van de oude versie, als het om licenties gaat.

 

V: Waar haal ik 3D componenten vandaan?

A: Naast de standaard 3D Warehouse (die volgens de instructies in de basishandleiding en tips en trucs moeten worden toegepast) is er nu ook de Podium Browser.

De Podium Browser geeft toegang tot een database met duizenden perfect getekende componenten, direct klaar voor gebruik in Sketchup. Daarnaast heeft uitgeverij Ontmoeting een uitgebreid assortiment goede 3D componenten. Uitgeverij Ontmoeting heeft ook een heel assortiment materialen en zelfs een handleiding om zelf SketchUp materialen te maken.


SketchUp Pro M2 is per 17 febr. 2017 verschenen

Versie nummers

WIN 17.2.2555

MAC 17.2.2554

Het betreft hier een update, dat wil zeggen een gratis aanpassing van het programma. Bij het installeren wordt deze over de vorige versie (ook 2017) heen geschreven. Alle instellingen blijven daarbij bewaard, inclusief uw licentie gegevens.

SketchUp brengt elk jaar (aan het eind van het jaar) een belangrijke UPGRADE uit, waarbij nieuwe inzichten, menu's en functies zijn ondergebracht. Evenals een aanpassing van de belangrijke import- en export filters voor 3D- en 2D van andere software. Zo'n grote Upgrade is altijd tegen betaling (behalve binnen de Maintenance periode) en er is ook altijd een nieuwe licentie code noodzakelijk. De oude licentie code werkt echt niet. Tevens vindt tegelijk een aanpassing plaats aan de hand van nieuw verschenen Operating systemen en of minor updates van Operating systemen.

Deze grote jaartlijkse UPGRADE ontvangt u gratis binnen de door u afgesloten Maintenance periode. Of met verlenging van de Maintenance periode.

 

In SketchUp Pro 2017 M2 opgelost

SketchUp

Een crash die kon voorkomen als er een lijn werd getrokken, die geen verbinding had.

Mac - Zelfde nadat een materiaal werd aangepast.

Mac - Een probleem opgelost waarbij transparante texturen verkeerde kleuren konden weergeven, nadat deze waren gewist of na herladen van de texture.

Probleem opgelost met Copy/rotate uitvoeren, nadat een ander gereedschap werd gebruikt met een daaraan voorafgaand copy/rotate functie.

Mac - Resizing een textuur opgelost.

Algemene stabiliteit verhoogd van het programma.

 

LayOut

Win - Een vastloper opgelost bij DWG export, indien de gebruiker geen toestemming (beveiliging) had om dat te doen.

Sommige Excel files konden niet goed worden geimporteerd, de formatting reeks is nu uitgebreid.

Win - DWG export van een afzonderlijke pagina opgelost. In het verleden kon er nog een pagina meekomen.

Algemene stabiliteit verhoogd van het programma.


SketchUp prijslijst voor Maintenance

  omhoog