SketchUp Pro & StyleBuilder 2019

 

Style Builder

SketchUp Pro is ontwikkeld om allerlei objecten, interieurs en landschappen in 3D te tekenen / ontwerpen. Tekenen met de potlood of pen is altijd een goede manier om ideeen uit te werken en om op nieuwe gedachten te komen. Een potlood tekening kan ook goed als communicatie middel worden gebruikt om gedachten en meningen uit te wisselen. Daarna is zo'n eerste schets uitstekend in SketchUp Pro uit te werken. Dat geldt ook voor SketchUp Studio.

Wat maakt een potloodschets zo bijzonder?

Allereerst de vrijheid van tekenen, vaak ook de onnauwkeurigheid, het schetsmatige en dan de manier waarop de lijnen op papier komen. Met een bepaalde hardheid van het potlood, strak of uit de hand, schetsmatig of met een lineaal.

StyleBuilder is een afzonderlijk programma voor de SketchUp Pro gebruikers om keuzes te kunnen maken uit diverse soorten stijlen. U kunt per stijl ook een aantal variabelen instellen.

Maar er is meer. U kunt met behulp van het programma StyleBuilder ook uw eigen styles maken. Waarbij u zelf bepaald hoe de outlines er uit moeten komen te zien. Wilt u bv. een tekst langs de buitenkanten van uw tekening hebben? Dat kan. Wilt u een viltstift of krijtlijn hebben, ook dat kan.

StyleBuilder is het programma (voor Windows en voor Mac OSX) om dat te verwezenlijken!

Geef uw eigen Style mee aan al uw ontwerpen !!

Schermafdruk van StyleBuilder

1. menu
2, 3 stroke tabs
4. het werkvlak van de outlines
5. het preview venster met het resultaat

 

StyleBuilder Nederlandse handleiding

En met de Nederlandse SketchUp Pro 2019 handleiding kunt u snel aan de slag gaan met StyleBuilder.

 

Waarom zou u met SketchUp Pro 2019 gaan werken?

• Het tekenen en ontwerpen van 3D modellen is bijzonder vriendelijk in het gebruik. Samen met het fantastische 2D presentatie programma LayOut kunt u vlot een prima presentatie maken.

•  U kunt PDF bestanden exporteren of op het volledige scherm een presentatie geven (laptop of overhead projector).

•  In de Pro zijn belangrijke 3D export en import filters zoals DXF, DWG voor AutoCAD in zowel 2D als 3D, verder PDF en EPS. Maar ook de handige 3DS, OBJ, VRML, EPX en nog vele andere zijn aanwezig. Verder krijgt u een veel hogere resolutie (afmeting waarop de tekening nog scherp op de printer verschijnt) bij de Pro of Studio versie .

•  De resolutie van animaties is vele malen hoger. Belangrijk: u krijgt bij de Pro ook een professionele helpdesk in het Nederlands tot uw beschikking. U kunt al uw vragen op ons afvuren. Zowel telefonisch of per E-mail.

• U kunt zelf dynamische componenten maken.

omhoog