Basecamp 2017 Eindhoven.

 

Nieuwe licentie SketchUp Pro 2019 afsluiten

 
Indien u een nieuwe licentie(s) standalone wilt hebben, dan betaalt u het basisbedrag plus de Maintenance. Sommige internet winkels laten een lagere prijs zien, waarbij de Maintenance op het punt van bestellen er toch op het laatst wordt bijgeteld. De aanschafprijs blijft dus exact hetzelfde, maar het oogt in het begin als een korting die niet wordt gegeven.
 

Voor Netwerk en Educatieve licenties gelden andere Maintenance bedragen.

 

Bestaande SketchUp Pro Upgraden naar nieuwste SketchUp Pro

U heeft 1 jaar Maintenance nodig.
 
We onderscheiden 3 verschillende vormen:
 
1. Verlengen van de Maintenance binnen de Maintenance periode is het voordeligst.
 
2. Verlengen na de Maintenance periode, maar binnen 1 jaar nadat is afgelopen. U betaalt dan de Reinstatement Fee erbij.
 
3. Verlengen na de Maintenance periode, langer dan 1 jaar nadat deze is afgelopen. U betaalt de "Late Reinstatement Fee om weer met de nieuwste versie te kunnen blijven werken.
Indien de Maintenance meer dan 3 jaar is verlopen, dient u een nieuwe licentie aan te schaffen. Dat geldt ook voor oude SketchUp Pro versies 8 of eerder.
 
 
Geld besparen bij Upgraden !
U heeft een oudere SketchUp Pro stand-alone licentie en wilt deze Upgraden naar de laatste versie? Dan kunt u dat het goedkoopst binnen de Maintenance periode doen. Binnen die periode betaalt u voor een stand-alone uitvoering de Maintenance prijs. Als de Maintenance periode afgelopen is betaalt u de Reinstatement of nog later de Late Reinstatement fee extra !
  
Zie de prijslijst.
 

Hoe kan ik die Maintenance periode bekijken?

U ontvangt van Alfazet een licentie overeenkomst (op papier of als PDF) met daarop alle relevante gegevens. Dus ook de Maintenance periode treft u daar aan.

Onderstaand een oud voorbeeld uit 2014

Let op de kleintjes!

De Maintenance contracten voor SketchUp Pro verlopen nadat de Maintenance periode is bereikt. Indien u deze tijdig verlengd, dan is er niets aan de hand. Indien u dat later doet (denk aan vakanties), dan betaalt u de Reinstatement Fee per licentie. En dat geldt ook voor de Netwerk licenties.
 
 
U heeft nog een oude verlopen SketchUp Pro stand-alone licentie versie 6, 7, 8, deze zijn per 21 april 2017 niet meer te verlengen. Versies 2015, 2017, 2018 nog wel. Mits ze niet meer dan drie jaar zijn verstreken.
U kunt uw licentie Upgraden voor de stand-alone uitvoering PLUS de Late Reinstatement Fee (1 of meer jaars Maintenance prijs). Voor de andere Maintenance periodes zie de prijslijst.
 

 
Wat houdt Maintenance in?
Gedurende de looptijd van uw Maintenance ontvangt u alle Upgrades en minor updates en ondersteuning bij installatie / autorisatie kostenloos. Maintenance kan voor 1 worden aangeschaft. U heeft geen contract gedurende deze overeenkomst, maar u dient wel accoord te gaan met de Maintenance voorwaarden bij elke installatie van SketchUp Pro. De Maintance voor stand-alone heeft een andere prijs dan voor Netwerk versies.
 
Uiteraard kunt u na de Maintenance periode ook nog van het programma gebruik maken, alleen heeft u dan geen support meer en kunt u geen gebruik maken van nieuw ontwikkelde import- en export filters en mogelijkheden. Ook een aanpassing naar een nieuw operating systeem of computer maakt het soms noodzakelijk om een nieuwe Upgrade te bestellen.
 
 

Reinstatement Fee

Vanaf 15 juni 2014 dient u bij een aanvraag van een SketchUp Pro Upgrade (Maintenance) rekening te houden met een additionele 'Reinstatement Fee'. Het bedrag komt bij de huidige Maintenance-prijs per licentie.

Vanaf 25 januari 2016 is de Late Reinstatement Fee bijgekomen.

Maart 2017: Per 21 april 2017 zijn de versies 8 of eerder niet meer te Upgraden. Ook indien uw Maintenance meer dan 3 jaar is verlopen is dat niet langer mogelijk. Profiteer dus nog van dit huidige aanbod.

 

Hoe kan ik optimaal gebruik maken van de nieuwste SketchUp Pro versie(s)?

In de Maintenance periode hebt u recht op de laatste belangrijke Upgrade en eveens op de minder belangrijke minor updates. Daar zijn dan geen kosten aan verbonden.

Hou de Maintenance periode in uw elektronsche agenda bij, dan maakt u optimaal gebruik met de goedkopere verlenging, zodat u geen Reinstatement fee behoeft te betalen en u vroegtijdig de Maintenance van SketchUp Pro kunt verlengen.

Maar u krijgt ruim van te voren een E-mail van SketchUp.nl en daarna van Alfazet met de vraag of u binnen de Maintenance periode deze wilt verlengen.


Wat is een SketchUp Upgrade?

Bij computers is een Upgrade het vervangen van oude hardware of software door moderne computer hardware of software om een systeem weer up-to-date te maken.

Het Upgraden (opwaarderen, toepassen van een Upgrade) van software kan verschillende redenen hebben:

* De nieuwere programma versie heeft meer mogelijkheden

* Bijgewerkte import- en export filters, beter compatibel met anderen

* De nieuwere versie is efficiënter en kan meer

* De oudere versie heeft beveiligingsproblemen of andere bugs, die opgelost zijn in een latere versie

* Op een oudere versie wordt vaak geen ondersteuning (support) meer verleend omdat de Maintenance periode verlopen is.

* de nieuwere software versie draait beter op het huidige moderne operating systeem en hardware van uw computer. Belangrijk gegeven bij aanschaf van nieuwe computer en dito operating systeem.

Bij SketchUp Pro is elke belangrijke Upgrade binnen de Maintenance periode gratis.

 

Er kunnen ook redenen zijn om juist nog niet te Upgraden:

* De oude versie draait al lang goed en stabiel

* De nieuwe versie vereist een investering

* De nieuwere versie vereist betere hardware of systeem software, die (nog) niet voorhanden of is aangeschaft.

* Hou er rekening mee dat met een evt. nieuwe computer de 'oude software' wellicht niet meer in de pas loopt met de operating systeem versie.

* Hou er ook rekening mee dat na het verlopen van de Maintenance periode u een Upgrade dient te bestellen inclusief de bovengenoemde additionele 'Reinstatement of Late Reinstatement Fee'.

 

Verschil tussen Upgrade en update

* Upgrade: de applicatie is flink vernieuwd. De nieuwe versie komt uit als Upgrade met nieuwe mogelijkheden en soms ook aangepast nieuwe user interface. Bij Trimble in Boulder VS zijn voor SketchUp Pro alleen al meer dan 35 mensen dag in dag uit aan het werk om het programma nog verder te verbeteren en evt. problemen te minimaliseren. Tegenwoordig komt elk jaar een belangrijke SketchUp Pro Upgrade uit, die tegen betaling is. Binnen de Maintenance periode is deze Upgrade gratis.

Het SketchUp Pro versienummer verandert bijvoorbeeld van versie 14.0 naar versie 15.0. of van 15.0 naar 17.0 (vóór de punt). Hou er rekening mee dat in het vervolg elk jaar er grote belangrijke Upgrades worden uitgebracht met versienummers die het jaar aanduiden: 2013, 2014, 2015, 2016, 2017, 2018, 2019 etc.

De Upgrade komt in een afzonderlijke map, waardoor u de vorige versie ook nog kunt gebruiken indien gewenst.

 

* update: de applicatie wordt aangepast. Kleine foutjes worden bijgewerkt, nieuwe inzichten en soms ook een enkel gereedschap wordt toegevoegd. Het programma is vaak maar op een beperkt aantal plaatsen gewijzigd. Het versienummer verandert bijvoorbeeld van 180 naar 18.1. (achter de punt) De minor updates zijn nog steeds gratis binnen de Maintenance periode.

De update komt over het bestaande programma heen. Al uw instellingen blijven bewaard.

SketchUp Prijslijst

- - - - - -

SketchUp - - - - - - - -LayOut - - - - -StyleBuilder

SketchUp Pro is bijzonder en simpel in het gebruik. Van strakke technische modellen naar artistieke creaties die bedriegelijk dicht bij potloodschetsen komen.


  omhoog