SketchUp Pro 2017

Het meest succesvolle 3D ontwerp en teken programma ter wereld.

U kunt snel schetsen maken in drie dimensies, maar ook in twee dimensies. Universeel te gebruiken voor zowel architectuur, interieur en producten. En de presentatie maakt u natuurlijk in LayOut.

8 november 2016 SketchUp 2017
sept 2016 M2 is verschenen
25 jan. 2016 Nieuwe prijslijst
17 nov. 2015 Release datum SketchUp Pro 2016

Prijslijst standalone licenties

Vragen en antwoorden over SketchUp Pro 2017

Boek SketchUp

- - - - - -

SketchUp - - - - - - - -LayOut - - - - - -StyleBuilder

Cross-platform (Windows + Mac) licentie.

Nieuwe mogelijkheden van SketchUp Pro 2017

Nieuw

De Grafische Interface (Pipeline 2.0), die geheel en al opnieuw is ontwikkeld. Een investering in de toekomst van het programma om diverse onderdelen exact op elkaar te kunnen afstemmen.

Transparantie

Ook met Transparantie is een aanzienlijke verbetering ingevoerd. Het is nu mogelijk om meerdere transparante lagen achterelkaar te plaatsen, waarmee het resultaat visueel beter is geworden en vaak ook sneller. In de X-ray stand is het zelfs mogelijk om de mate van transparantie trappenloos aan te passen.

Hoge resolutie beeldschermen

In 2017 is het nu mogelijk om perfecte hulplijn diktes op het scherm weer te geven. Dus bij Windows computers met 4K schermen of bij iMac’s met 5 K schermen.

Ook de gereedschappen schalen nu automatisch mee.

Offset

Bijzonder handige functie, die nu nog beter en veelzijdiger is gemaakt.

Rechthoekige interferentie

Inferentie is bij SketchUp belangrijk, er is veel gesleuteld en verbeterd. Daarnaast is er nu de haakse mogelijkheid voor lijnstukken en oppervlakken.

Rechthoeken

Deze luisteren nu naar de pijltjes toetsen om ze vast te zetten, net zoals de cirkel en polygoon gereedschappen. Het vierkant en de Gulden Snede is er ook nog, dan met de Shift toets.

3D voor iedereen

In 2017 is het mogelijk om de assenlijnen een eigen kleur mee te geven, zodat mensen met verminderde kleurenzicht nu zelf de gewenste kleuren kunnen kiezen. Ook met inferentie lijnen is dat het geval.

Tabellen toevoegen

Het is nu mogelijk om in LayOut tabellen toe te voegen als spreadsheet. Maak zelf een spreadsheet aan of importeer een .csv of Excel bestand. En voer de gewenste bewerkingen daarop uit.

HiFi voor .DWG bestanden

Vele mensen gebruiken lijnwerk van SketchUp in andere CAD applicaties. De .DWG/.DXF export eenheid is geheel opnieuw ontwikkeld in LayOut.

Een DWG

Exporteren van tien pagina’s in LayOut resulteerde in tien verschillende .DWG’s. Dat is nu niet meer in 2017. U krijgt nu een bestand, die met tien verschillende tabs is uitgerust.

Color by Layer

Voor CAD export is dat belangrijk, dat alle onderdelen in een bepaalde laag als een kleur naar buiten kan worden geexporteerd, 2017 maakt dat nu waar.

Extension Manager

Een nieuw hulponderdeel in SketchUp 2017 om uw plug-ins (extensions) nog sneller en overzichtelijker aan- of uit te zetten. Waarbij tevens drie stadia van beveiliging zijn ingebouwd.

 

SketchUp Pro prijslijst.

  omhoog