SketchUp Pro 2017

Het meest succesvolle 3D ontwerp en teken programma ter wereld.

U kunt snel schetsen maken in drie dimensies, maar ook in twee dimensies. Universeel te gebruiken voor zowel architectuur, interieur en producten. En de presentatie maakt u natuurlijk in LayOut.

25 aug. 2017 nieuwe prijslijsten voor standalone en netwerk licenties
voor 21 juni 2017 uiterste datum voor Upgraden heel oude SketchUp versie
15 febr. 2017: versie 17.2.2554 Mac en 17.2.2555 Windows
25 januari 2017 nieuwe prijslijst
16 november 2016 SketchUp 2017 boek is uit
8 november 2016 SketchUp 2017
sept 2016 M2 is verschenen
25 jan. 2016 Nieuwe prijslijst
17 nov. 2015 Release datum SketchUp Pro 2016

Prijslijst standalone licenties

Vragen en antwoorden SketchUp Pro 2017

Boeken SketchUp

De ontwikkeling van nieuw land (IJburg) blijft altijd een spannend proces.

- - - - - -

SketchUp - - - - - - - -LayOut - - - - - -StyleBuilder

Cross-platform (Windows + Mac) licentie.

SketchUp 2017: De gemakkelijkste manier om in 3D te tekenen

SketchUp 2017: De slimste uitvoering van SketchUp tot nu toe !

Grafische pijplijn 2.0

De grafische pijplijn, de slagader van SketchUp, is opnieuw ontwikkeld en verbeterd. Daarbij is de nadruk gelegd op de universele weergave bij zowel SketchUp, 3D Warehouse, LayOut, my.SketchUp en Trimble Connect. Alle onderliggende rendermodellen hebben vergelijkbare algoritmes gekregen om zo optimaal mogelijk 3D- en 2D weergave te verwezenlijken.

Kijk er gewoon doorheen

Doorzicht kan in drie dimensies een essentiële rol spelen bij de weergave en uitleg van de constructie. In 2017 is de kwaliteit verbeterd van meervoudige transparante onderdelen, waardoor een betere dieptewerking werd verkregen. De X-ray modus heeft zelfs een nauwkeurige afregelmogelijkheden gekregen.

Inferencie

Een wazige term, die onder de motorkap van SketchUp ervoor zorgt dat u "als vanzelf" uw tekeningen kunt maken. Gebruikt u het niet? Jawel, maar vaak wordt Inferencie onvoldoende herkend en daardoor onvoldoende gebruikt. In de Basishandleiding SketchUp 2017 kunt u op uw gemak lezen hoe u optimaal gebruik kunt maken van Inferencie.

Eén van de drie Apple Stores in Houston, USA.

 

Hoge resolutie beeldschermen

SketchUp 2017 maakt het mogelijk om optimaal gebruik te maken van 4K en 5K (Apple's Retine display) beeldschermen. Waarbij de lijndiktes en de weergave van de diverse iconen perfect wordt gedaan.

Offset

Heeft u het gebruik van de Offset tool wel eens zelf onder de loep genomen? In de Basishandleiding SketchUp in het Nederlands leest u er alles over. Bij SketchUp 2017 krijgt u "schone" offsets, die niet meer (zoals voorheen in oudere SketchUp versies) door elkaar heen lopen bij moeilijke modellen. De naam voor de nieuwe methode: Smart Offset.

3D Warehouse

Met ingang van 1 januari 2017 is het voor ondermer SketchUp 8 en 2013 files niet langer mogelijk om deze op te roepen. Gebruikers van oudere SketchUp versies zullen merken dat het ophalen niet langer mogelijk is. Deze stap is gemaakt omdat de oude server met programma's opnieuw opgezet is en nu onder het beheer van Trimble is gekomen. Daarvoor heeft Google dat nog enige tijd voortgezet. Tegelijk met de omschakeling is 3D Warehouse universeler gemaakt, waardoor het nu mogelijk is met de Catalog Browser (met een internet verbinding) de modellen op te roepen. Ook Microsoft is daarmee een vaste klant geworden voor het gebruik van deze grootste 3D database ter wereld.

De rechthoek

De rechthoek gereedschappen maken nu voor het eerst gebruik van de pijltjes toetsen voor het vastzetten van de as-richting. Zoals ook voor de cirkel en polygoon gereedschappen al was uitgevoerd.

Standaard kleuren voor assen en inferencing lijnen in SketchUp

Vanaf 2017 is het mogelijk om de kleuren voor de assen en inferencing zelf aan te passen, waardoor mensen die meer of minder kleurenblind zijn, de meest optimale kleurcombinatie kunnen kiezen. Maar ook de weergave manier kan daardoor zo optimaal mogelijk worden gekozen. De instelling is niet alleen voor SketchUp, maar ook bij LayOut van toepassing.

LayOut's tabellen

Nog steeds een ontluikend SketchUp programma, dat door steeds meer gebruikers dagelijks wordt ingezet om presentaties zo professioneel mogelijk te maken in zo kort mogelijke tijd. Vanaf SketchUp 2017 is LayOut wederom uitgebreid, nu met een programma onderdeel waarbij u gebruik kunt maken van de universele Excel bestanden of de .CSV bestanden. Waarbij u in een oogwenk tabellen in LayOut kunt toepassen, waarbij u de tekst en de kolommen en cellen naar hartelust kunt finetunen.

LayOut en .DWG High Fidelity

De .dwg/.dxf exporter is van de grond af opnieuw ontwikkeld om zo optimaal mogelijk lijnwerk vanuit SketchUp in andere CAD programma's weer te geven.

U kunt nu van 10 pagina's LayOut in een keer één .dwg/.dxf export uitvoeren, waarbij de diverse pagina's keurig als tien afzonderlijke tabs kunnen worden gekozen.

Clipping masks en labels werden vroeger in ruwe geometrie weergegeven, met LayOut 2017 worden deze nu perfect in AutoCAD geimporteerd, zoals u dat mag verwachten.

Kleur volgens Laag

Bij de CAD export vanuit LayOut was "Color-by-Layer" een van de meest gevraagde opties. In LayOut 2017 is die wens in vervulling gegaan. Het is nu mogelijk om alle onderdelen van een bepaalde laag als een kleur te exporteren naar een ander CAD programma.

Van den Broek en Bakema's plan voor IJburg, in SketchUp Pro als animatie samengesteld. Welke door de VPRO in hun uitzending "Onzichtbaar verleden" werd opgenomen.

 

Vaste ID's

Door het toepassen van vaste ID's is het vanaf 2017 mogelijk om SketchUp modellen makkelijker te veranderen, die vervolgens eenvoudig in LayOut automatisch worden aangepast. Met behulp van "Persistent ID's" is dat nu mogelijk geworden. Het zijn als het ware kengetallen die aan de geometrie van SketchUp (onzichtbaar) worden gehangen.

Extension Manager

Een nieuw menu om al uw plug-ins (Ruby scripts) op de meest optimale manier weer te geven. Het aan- en uitschakelen van plug-ins is nog nooit zo gemakkelijk geweest.


Regelmatig krijgen we de vraag: "Is er nu veel veranderd in SketchUp 2017 ?"

Het antwoord is voor ingewijden duidelijk: meer dan 200 uitbreidingen en aanpassingen in SketchUp als LayOut. Een jaar lang wikken en wegen en evalueren wat er wel en wat niet zal worden geoptimaliseerd. En dat proces stopt niet bij de introductie van SketchUp 2017, het gaat het hele jaar gewoon door.

Moet ik het programma dan opnieuw leren?

Nee, zeker niet. De basis eigenschappen zijn voor een groot deel hetzelfde in veel versies van SketchUp. De nieuwigheden zitten hem in nieuwe functies en menu's en inferencie mogelijkheden. Vaak heeft u deze in het begin niet in de gaten. Vandaar dat het lezen van de Basishandleiding SketchUp Pro 2017 en die van LayOut 2017 wel degelijk tot een waardevermeerdering en versnelling van het tekenproces zal leiden.

Hoe zit het met mijn computer?

In SketchUp Pro 2017 zijn de eisen van de te gebruiken computer ten opzichte van 2016 aanzienlijk aangescherpt. Wij helpen u gaarne voor optimaal technisch advies.

Zie ook de systeemeisen http://www.3dontwerpen.nl/sketchup/systeemeisen.html

Heeft u geen kennis of interesse in de technische materie, roep onze hulp in. Wij willen u graag en vrijblijvend adviseren omtrent alle technische dingen rond uw computer. Zodat u zo optimaal mogelijk gebruik kunt maken de unieke mogelijkheden van SketchUp Pro 2017. Stuur direct een E-mail.

 

SketchUp Pro prijslijst.

  omhoog