RENDER[IN] V3

12 febr. 2017 versie 3.0.8 is verschenen

10 januari 2017: Renderin V3 is compatible met SketchUp 2017

Verkrijgbaarheid

Updaten naar versie 3.0.8 is voor bestaande gebruikers van Render[in] versie 3 geheel gratis. Het enige wat ze hoeven te doen om weer up-to-date te zijn, is de laatste versie van de plug-in te downloaden en te installeren.

• Interieur ontwerpen en styling

•  Architectuur


Render[in] V3 is een compleet render programma, waarbij de rendermotor zoveel mogelijk de natuurkundige wetten respecteerd. De render kwaliteit is dus duidelijk toegenomen ten opzichte van de vorige versie. Een enorm voordeel bij deze plug-in voor SketchUp is dat u ook een Preview krijgt, waar u de instellingen kunt optimaliseren.

Voeg daarbij de iVisit360º panorama mogelijkheid (afzonderlijk programma), dan heeft u voor en relatieve lage prijs een fantastisch programma dat met weinig instellingen goede fotorealistische resultaten oplevert.

 

Render[in] V3

De renderplug-in voor SketchUp Pro biedt een Preview om gemaakte instellingen te kunnen volgen. Render[in] is redelijk eenvoudig in gebruik, veel instellingen vanuit SketchUp worden automatisch in de renderplug-in overgenomen. Het renderen gebeurt met Radiosity, de manier die ook bij het grotere renderprogramma Artlantis Render en Studio wordt toegepast.

Het is mogelijk om drie soorten lichtbronnen aan te maken om sfeer, kleur en schaduw in uw 3D ontwerp aan te brengen. Daarbij kunt u op de materialen reflectie aangeven (bv. tegels). Met behulp van 3D Sky zijn bijzondere wolkenluchten te maken, evenals een grondoppervlak.

Materialen die u in SketchUp gebruikt komen ook zo over in Render[in]. U hoeft SketchUp dan ook niet te verlaten om renderingen van uw 3D ontwerpen te maken.

Niet alleen dat Render[in] een redelijk eenvoudig renderingsprogramma is, het is ook nog eens een van de allervoordeligste programma's om fotorealistische afbeeldingen te maken.

De juiste hoeveelheid licht kan op een simpele manier met ISO en sluitersnelheid regelaars worden ingesteld. Er zijn ook nog drie presets mogelijk voor exterieur, interieur en 'bij kaarslicht'. Naast die presets kunt u kiezen uit een aantal finetune gereedschappen, heeft u daar geen interesse in? Geen probleem de voorkeur instelling is ook prima.

Tevens is het mogelijk om één van de drie renderings kwaliteit waarden te kiezen, snelheid, gemiddeld en kwaliteit.

 

Wat heeft u nodig om uw eerste rendering te maken?

 

1. SketchUp Pro 2017.

2. Een goede computer met 4-processor cores (of meer cores). Render[in] werkt zowel op een Macintosh computer als op Windows PC. Zie de systeemeisen. Het renderen gebeurt met de processor.

3. Een goede grafische kaart voor de weergave van de resultaten en voor het gebruik van de interface. Render[in] maakt tijdens het renderen geen gebruik van de grafische kaart. Waardoor het programma universeel kan worden gebruikt.

4. De licentiecode, die u bij Alfazet kunt aanvragen.

 

DEMO versie

Er is een gratis demo versie beschikbaar, wij raden dat niet aan, maar het kan wel. U heeft dan 30 dagen de tijd om de plug-in volledig voorzien van alle functies voor SketchUp te proberen.

Haal de gratis demo op bij onze downloadsite.

De demo toepassen? Bestel dan in ieder geval de Render[in] V3.x handleiding in het Nederlands, alleen dan kunt u optimaal gebruik maken van de demo tijd. Inmiddels is de 3e druk verschenen.

Huis met Preview onderin, waarbij wolkenluchten zijn ingesteld.

 

Render[in] met extra mogelijkheden

Renderin biedt een extra aantrekkelijke mogelijkheid om Panorama's te maken van uw ontwerpen.

Deze panarama's kunnen op internet pagina's worden weergegeven of zelfs op mobiele smartphones, tablets worden gebruikt.
Daarbij worden de iPhone, iPad en Androïd systemen alsmede de Windows smartphone ondersteund.
 
iVisit360 is een losstaand programma, dat zowel op Mac als Windows PC's draait.
Wat biedt dit voor u?
 
Vanuit Render[in] maakt u een panorama bestand aan, dat direct in iVisit360 kan worden gesleept.
Het biedt de mogelijkheid om een onbeperkt aantal panorama's te maken.
De resolutie van het te maken panarama kunt u zelf kiezen.
Verder de mogelijkheid om panorama's door te linken met andere om een geheel te maken.
Ook panorama's kiezen aan de hand van een plattegrond is mogelijk.
Daarnaast biedt iVisit360 een prima uitgangspunt om snel en nauwkeurig zelf een complete panorama setup te maken. Die vervolgens op internet kunnen worden afgespeeld. Of op mobiele apparatuur.

Zo krijgt uw 3D ontwerp duidelijk meerwaarde!

Een belangrijke nieuwe optie is die van het importeren van een film (MP4 format) in de panorama. Of het koppelen van een meubelstuk aan een link op internet met een beschrijving van dat product.

iVisit360 kunt u bij Alfazet bestellen.

Alfazet heeft de nieuwe renderplug-in van Render[in] V3 aan de tand gevoeld en meer dan 50 uur ervaring opgedaan met de meest uiteenlopende 3D ontwerpen.

 

Vervolg

 

Geschiedenis

Renderin V3.x is compatibel met SketchUp Pro 2017.
Let op bij het downloaden dat u de goede uitvoering kiest.

RENDER[IN] V3 is de fotorealistische nieuwe versie van Renderin. Met de introductie van het Panorama programma iVisit360..

RENDER[IN] V2 is de plug-in voor gebruik in SketchUp. Maak goede renderingen van Interieur ontwerpers in SketchUp, zonder ingewikkelde render instellingen met snel een goed resultaat.

Render[in] 2.1.2 is verschenen voor SketchUp Pro 2014.

21 december 2014: Render[in] V2 is nu compatibel met SketchUp Pro 2015. Bestaande 2.x gebruikers kunnen de update kosteloos downloaden en installeren.

Op 1 mei 2012 werd Render[in]2 uitgebracht met nieuwe mogelijkheden en sneller. Op 4 januari 2011 werd de volledig geïntegreerde plug-in voor Google SketchUp 8.0 Windows en Macintosh uitgebracht. U kunt deze nieuwe render plug-in als demo downloaden indien u ons een E-mail stuurt. U kunt het programma dan zelf gebruiken en bekijken of het iets voor u is. Op 5 april 2012 verscheen versie 1.01,.

Wilt u telefonisch geïnformeerd worden over de verdere mogelijkheden en licentievoorwaarden, bel ons gedurende werkdagen.