inspiratie

Apple versus Boxx werkstations

Waarom laat Apple de professionele wereld vertwijfeld achter?

Apple computers en de omzet daarvan komen van heel ver weg, ten opzichte van veel grotere aantallen Windows computers. De laatste jaren mag Apple zich in een populariteit verheugen dankzij de iPhone, iPod, iPad en de platte iMac's. Jaren van wachten (Mac Pro intro was op 7 aug. 2006) zijn met de introductie van de nieuwe MacPro eind 2013 voorbij, zo lijkt het.

Er is een MacPro Quad-core en een 6-core uitgekomen met resp. 3,7 GHz snelheid en 3,5 GHz. Daarbij is het mogelijk om deze uit te breiden naar meer cores tot aan 12 stuks. Met zijn resp. 12 en 16 GB geheugen is ook niets mis. De grafische voorzieningen met 2X AMD Fire Pro is niet de meest optimale keuze voor zo'n professionele computer geweest. Op z'n minst zou het mogelijk moeten zijn (optie) om een overeenkomstige NVIDIA kaart(en) hierin te kunnen plaatsen. De opmerking (mei 2014) van de garantie door Apple blijkt (nog steeds) in strijd met de Europese regels:

"Je Mac Pro wordt geleverd met 90 dagen gratis telefonische ondersteuning en één jaar beperkte garantie. Raadpleeg voor meer informatie Apple Support." Hoe hardnekkig kun je als groot bedrijf zijn om de garantieregels te negeren.

De prijzen variëren vanaf 3.050,- en 4.050,- incl. btw. (referentie datum eind mei 2014).

De concurrentie zit niet stil en heeft al jaren een volwaardig antwoord met Windows computers. Eén van de toonaangevende bedrijven in de wereld die specifieke werkstations ontwikkeld is Boxx in Austin Texas USA.

Werkstations

Eén van de resellers is de Belgische Systems & Solutions http://www.sys-solut.com/
Op de website is nog niet veel van Boxx te zien, maar ze beloven daar binnenkort iets aan te gaan doen.

Een bedrijf in Amsterdam die ook gespecialiseerd is in werkstations is "Ikbenstil". https://www.ikbenstil.nl/

zij verkopen geen Boxx computers, maar ze kunnen wel een werkstation samenstellen volgens uw eigen wensen. Zo verkopen ze ondermeer een Arch Workstation 4K voor Architecten met Hexacore processor en Quadro K4000 grafische kaart, 2 x SSD en voor een aantrekkelijk bedrag. Stuur een E-mail naar info@alfazet.nl om een actueel hardware overzicht te krijgen dat afgestemd is op het gebruik van SketchUp en diverse Renderprogramma's.

Boxx maakte een humoristische film over de verschillen tussen hun professionele werkstation en de Mac Pro van Apple. Uiteraard is het gekleurd door de leverancier, maar halen we de kleur weg, dan blijft er nog voldoende over waar Apple zich (diep) zou moeten schamen. En een alternatief is er nog niet, de iMac's lopen al enkele jaren niet bepaald vlot en zijn niet uitwisselbaar wat onderdelen betreft, ten opzichte van de veel snellere Windows georiënteerde computers die wel eenvoudig zijn uit te breiden.

Boxx

The professional choice

BOXX Technologies, Inc. manufactures workstations and rendering systems for VFX, film and television, game development, architecture and engineering, product design, simulation, higher education, government and defense, science and medical and general business industries.

http://www.boxxtech.com/

 

23 apr. 2014

Nate is bijzonder trots op z'n nieuwe Mac, maar dat verandert snel nadat hij z'n vriend Drew heeft geraadpleegd.


18 juli 2013

Mac Vs Pc Workstations MacPro vs The BOXX

 

omhoog