Artlantis 7 Render en Studio

Oude Artlantis 6.0 & 6.5 Render en Studio

Mogelijkheden en toepassingen

 

Natuurkundige onderbouwing

Het nieuwe fysisch juiste Artlantis 6.0 & 6.5 rendering programma maakt het mogelijk om visualisaties te maken die een fantastische schoonheid en kwaliteit opleveren.

 

Fysisch correcte aanpak

Artlantis 6.0 & 6.5 heeft nu een eigen ontwikkelde fysisch correcte motor, waarbij de natuurkundige wetten worden aangehouden, nauwkeurige materiaal gebruik en (licht) energie verbruik. Hou er wel rekening mee dat de systeem eisen voor de computer fors omhoog zijn gegaan. Zie systeem eisen.

 

Wit balans

Met behulp van de witbalans (bij professionele fotografen maar al te goed bekend) is het nu mogelijk om een kleurzweem in een kamer, slaapkamer of badkamer door te veel dezelfde overheersende kleuren terug te brengen naar een fris uiterlijk op die plekken waar dat nodig is. Zet de nieuwe parameter op automatische kleuren modus of kies een referentie kleur, die daarna als 'wit' in de hele 3D scene zal worden herkend.

Vóór de wit balans bewerking

Na de wit balans bewerking

 

Ambient occlusion.

Wederom een nieuwe mogelijkheid in Artlantis 6 om een globale omgevings afdamming te maken om virtuele schaduwen in kleine gebieden te ontwikkelen waar van nature geen licht of minder licht zou komen. Het brengt daarmee een grotere diepte en relief in zowel interieur- als exterieur ontwerpen aan.

 

Een wit model

Gedurende de berekening van de rendering kunt u met de wit model rendering alle oppervlakken om laten zetten naar wit, behalve voor die oppervlakken die transparant zijn. Lampen blijven hun aangegeven kleur houden voor geraffineerde omgevingen.

 

Voor-instellingen

Kies uit een van de vele voorinstellingen (binnenshuis, buitenshuis, weinig licht) en verschillende eigenschappen (snelheid, gemiddeld, kwaliteit) om snel de beste resultaten van uw rendering te verwezenlijken.

 

Verlichting en Neon verlichting

Belichting

Artlantis 6.0 & 6.5 maakt het mogelijk om twee belichtings methoden toe te passen:

1. automatische licht instelling

2. ISO / sluiter instelling

Indien u voor de Automatische licht instelling kiest dan worden de lichtbronnen en de neon lichtbron in het ontwerp automatisch ingesteld op de lucht en de verlichting door de zon.

 

IES lichtbronnen

Standaard bood Artlantis 5 al 8 stuks IES voor-ingestelde lamp profielen, maar er was duidelijk vraag naar meer. In Artlantis 6.x kunt u niet alleen uit deze 8 stuks kiezen, maar u kunt ook de IES profielen downloaden van de websites van de verlichtsarmatuur fabrikanten. Deze tekstbestanden, waarin beschreven wordt hoe het licht uit de armatuur komt, samen met de sterkte en de openingshoeken kunnen nu direct in Artlantis worden gebruikt om exact die armaturen na te bootsen. Om nog meer flexibiliteit te bieden is het nu ook nog mogelijk om de helderheid, de kleur, de richting en de openingshoek op een eenvoudige manier nog verder te verfijnen.

 

HDRI

In de vorige versie was er al een begin gemaakt met ondersteuning van HDRI afbeeldingen in uw rendering. In Artalntis 6 zijn de HDRI bestanden volledig geschikt voor achtergrond en voor de globale verlichting. De "enhanced sky" functie in het menu vergroot daarmee de fotorealistische weergave van deze fanatastische foto bestanden.

 

Neon Shader

In het verleden is over de Neon Shader veel te doen geweest. Vandaar dat de makers van Artlantis 6 er voor hebben gekozen om deze functie compleet op de schop te nemen om daarmee een aanzienlijke winst te boeken wat kwaliteit betreft en vooral ook de renderingssnelheid.

 

Site invoeg optie

Indien u de "site insertion" optie kiest dan kunt u nu gebruik maken van een eenvoudiger project methode meer meer en nauwkeuriger berekeningen.

Nadat u de XYZ assen hebt ingeteld in het 2D aanzicht op het scherm kan het model gemakkelijker dan ooit worden ingesteld ten opzichte van de achtergrond afbeelding. Een speciaal daarvoor ontwikkeld gereedschap maakt het mogelijk om meer transparantie op de voorgrond toe te passen, zonder dat de afbeelding van te voren moet worden aangepast. Waarmee de kwaliteit van de ontwerpen aanzienlijk toeneemt.

 

Geïntegreerde Alfa masker editor

Met dit nieuwe gereedschap is het mogelijk dat u transparantie toevoegt aan de voorgrond afbeelding om de kwlaiteit van de renderingen te verhogen.

 

Laser projectie

Met een eenvoudige klik op het referentie vlak in de het scherm kunt u de plaats en de oriëntatie van de projectie met een laser instellen. Een rode stippellijn wordt 360º in het model geprojecteerd, waardoor de objecten of de texturen kunnen worden ingesteld.

 

Catalogus en Media

De Artlantis Media winkel is nu nog sneller te benaderen: met één klik. En om de catalogus in Artlantis 6 nog beter te kunnen ordenen en in te stellen is het nu mogelijk om uw eigen mappen aan te maken op niveau 2. Nieuwe voorkeuze mogelijkheden maken het mogelijk om de kortgeleden gebruikte media in beeld te brengen, samen met de shaders en de objecten die al in het ontwerp aanwezig zijn. De "drop-drop" gereedschap maakt het mogelijk om willekeurige media vanuit de voorkeuze in het project te brengen met elke klik van d emuis.

 

 

Slimme gereedschappen

 

Voorvertoning

De voorvertoning gaat in blok weergave of in oppervlake weergave, met of zonder automatische inschakeling van OpenGL. OpenGL wordt in kleur weergegeven, verborgen lijnen, draadmodellen of als een combinatie daarvan.

 

Weergave filter

Met het weergave filter is het nu gemakkelijker dan ooit om snel de objects zijn materialen te vinden, de objecten in een aanzicht en de gebruikte shaders in het project.

 

Zoek functie

Om de snelheid van werken nog verder te verbeteren is een zoek veld opgenomen om een lijst van elke menu inspector weer te geven.

 

KeyServer

Met de KeyServer beveiliging wordt het mogelijk Artlantis automatisch op te starten op een Macintosh en als extra dienst op een Windows computer.

 

Objecten aanmaken

Indien u een object maakt dan is het nu gemakkelijk om zijn oriëntatie vast te stellen.

 

Retina scherm optimaal benutten

Op de Macintosch computer wordt nu volledig gebruik gemaakt van de mogelijkheden van het Retina scherm bij sommige computers om een nog betere weergave te waarborgen.

 

Autosave

Ook deze functie lag al enige tijd onder vuur bij de vorige Artlantis versie. In Artlantis 6 hebben de makers daar gehoor aan gegeven om een bestand automatisch te laten bewaren, tijdens het instel proces.

 

Post-proces

Een nieuwe Vigneterings effect is nu beschikbaar in de Post-proces verwerking.


omhoog

Artlantis prijslijst

Artlantis media prijslijst

Artlantis systeem eisen

• Alles over renderprogramma's, soft- en hardware

• Artlantis Nederlandse handleiding

Wilt u telefonisch geïnformeerd worden over de verdere mogelijkheden en licentievoorwaarden van Artlantis, bel ons gedurende werkdagen.