Autodesk & Apple

 
  
 
 
Veel architecten gebruiken ook één of meerdere Autodesk programma's. Autodesk zet zijn software als professioneel in de markt. De manier waarop de (toekomstige) klant op het verkeerde been wordt gezet met de vereiste computer hardware verdient zeker geen schoonheidsprijs.
 
Autodesk met een uitvoering voor Apple computers, dat is het dan wel zo'n beetje, indien we de uitgebreide portfolio onder iOS even aan de kant schuiven.
De AutoCAD Electrical, Mechnical, Plant 3D, Architecture, Map 3D, MEP en Raster Design zijn alleen onder het Windows platform beschikbaar.
 
 
AutoDesk software en Apple computers
 
 
Bij AutoDesk gaan ze uit van de Apple Model Identifier.
Die wordt dan in een lijst vermeld.
Ga naar het Appeltje links boven, "Over deze Mac" en kies "Systeem overzicht". Bij "Hardwareoverzicht" ziet u de "Modelaanduiding", bijvoorbeeld MacBookPro 5,1 of een iMac15,1.
 
Knowledge autodesk
 

 

 
Voor AutoCad voor Mac 2019 komen ze op deze specificaties uit, inclusief de eerder opgeroepen Modelaanduiding:
 
Apple Mac Pro 4,1 of hoger; MacBook Pro 5,1 of hoger; iMac 8.1 of hoger; Mac mini 3.1 of hoger; MacBook Air 2.1 of hoger; MacBook 5.1 of hoger.
 
Dat een MacBook Air (welke dan ook), een Mac mini of een "gewone" MacBook wordt genoemd zegt eigenlijk genoeg. Ook bij Autodesk / Autocad zit men duidelijk niet te wachten op objectieve- of juiste technische minimale eisen, die er aan ELKE APPLE computer moeten worden gesteld indien met 2D- of 3D- en renderprogramma's wordt gewerkt.
 
Ook bij Autodesk software speelt de grafische kaart een cruciale rol, maar die wordt in deze pagina zelfs vergeten.
 
Bij GPU pagina wordt vermeld dat de laatste nieuwste GPU-driver moet worden opgehaald. Dat is echter lang niet altijd de oplossing. Verder als punt 2: zet de hardware versnelling van de grafische kaart uit, met een uitleg over de manier waarop dat gaat. De oplossing? In het geheel niet, want het levert alleen een ijkpunt op, waar evt het probleem ligt, maar met uitgeschakelde versnelling is het programma meteen ook gedegradeerd tot slakkengang.
 
Versnelling uitschakelen
 
 

Voor "Was this helpful?"

Hebben we dan ook een dikke No ingevuld. "Thanks for letting us know!"
 
 
 
 

Maya

Ook bij Maya komen we "Select a Release" tegen, waarbij de nieuwste Autodesk Maya 2019 niet in voorkomt. Hoe dient een klant tot een juist antwoord te komen?
 
Systeem vereisten
 
Bij deze system requirements zien we de operating systeem versies genoemd: 10.11, 10.12, 10.13 en 10.14.
En een verwijzing naar de "Graphics hardware"
Maya Certified Hardware
 
met een PDF Maya 2019.1
 
Overzicht van de Quadro - Windows - NVIDIA kaarten. Enkele AMD kaart typen en Intel HD Graphics. Vreemd dat de Intel's ook worden genoemd, wij zouden dat van harte afraden.
 
Pagina 5: Mac OSX
Certified Graphics for Mac, met typenummers die u vrijwel niet in de Apple reeks zult aantreffen. Of het moet met een eGPU box zijn.
 
Ook bij Maya moeten we helaas constateren dat de "juiste" technische vereisten om met een Apple computer te werken niet worden gegeven door de software fabrikant.
 


omhoog